40 مورد از اشتباهات معامله گران در بازار های مالی
اشتباهات معامله گران در معاملات و بازارهای مالی میتواند زیان بار باشد. بسیاری مواقع این اشتباهات جبران ناپذیر است. بنابراین بهتر است آن ها را بشناسید و از آن ها دوری کنید.
40 مورد از اشتباهات معامله گران
در ادامه به برخی از اشتباهاتی که افراد معاملهگر ممکن است مرتکب شوند، اشاره میکنیم:
- معادلات احساسی
معامله بر حسب احساس یکی از آسیب رسانترین نوع معاملات است. در این روش یک تریدر بدون داشتن هیچ برنامه و هدفی، صرفا با تکیه بر احساس خود شروع به فعالیت میکند. هر چند احساسات افراد میتوانند گوناگون و مختلف باشند، اما یک نکتهی مشابه در استفاده از احساسات در همهی معاملات این است که همهی این مبادلهها منجر به شکست خواهند شد. فراموش نکنید که احساسات فقط شما را به کسب سود بیشتر ترغیب میکنند، در حالیکه میتوانند خطرساز باشند. بنابراین پیش از شروع یک ترید، آن را کنترل کنید.
- کمبود دانش
یکی از دلایل شکستهای فراوان در بازار های مالی، نداشتن دانش و اطلاعات کافی است. یک معامله گر حتما باید علم خود را پیرامون بازار افزایش دهد و بعد از آن، ترید کردن را آغاز کند. بنابراین نداشتن علم کافی از اشتباهات معامله گران است که باید به آن توجه ویژهای کرد.
- تعدد معاملات
Over trading یا همان معاملههای زیاد با هدف شناخت تمام تحرکات بازار امری کاملا اشتباه است. حتی بزرگترین تحلیل گران بازار نیز این کار را انجام نمیدهند. بنابراین برای شناخت بیشتر و تحلیل روند بازار، سعی نکنید زیاد معامله کنید.
- حجم بالای معامله
اگر یک سرمایه گذار هستید، باید به یاد داشته باشید، حجم بالای معاملات میتواند ریسک و آسیب پذیری شما را افزایش دهد. کافی است که تنها با تعدادی معامله ضررده مواجه شوید تا کل حساب خود را از دست بدهید. بنابراین این قسم از اشتباهات معامله گران، یعنی معاملات حجم بالا را ترک کنید.
- اعتماد به دیگران
یکی دیگر از اشتباهات معامله گران ، الگوبرداری از روشهای سایر تریدر ها است. هر فردی شرایط و دلایل مختلفی برای حضور در بازار دارد. بنابراین استفاده از تحلیل و روش دیگران برای معاملات خود کاملا غلط است. یک تریدر همیشه باید مسئولیت معاملات خود را بر عهده بگیرد. پس تا جایی که امکان دارد، از تحلیل خود استفاده کنید.
- نداشتن حد ضرر
هر معامله گری احتمال اشتباه دارد و باید یک حد ضرر یا استاپ لاس برای خود تعیین کنید. بنابراین بهتر است تا با تعیین حد ضرر پیش از شروع معامله، از خسارتهای بیشتر جلوگیری کنید. فراموش نکنید که تغییر حد ضرر در زمان معامله منجر به خسارت بیشتر خواهد شد. پس هیچگاه استاپ لاس خود را در حین معامله کم و زیاد نکنید.
- معامله در ساعات نامناسب
عدم آشنایی با نوسانات بازار در ساعتهای مختلف میتواند سبب گمراهی و تحلیل غلط معامله گران شود. بنابراین یکی دیگر از اشتباهات معامله گران عدم اطلاع کافی از زمان مناسب بازار است. به عنوان مثال ارزهای اروپایی برخلاف دلار، در ساعات بازار توکیو نوسانات آن چنان زیادی نداشته و سودهای کلانی را در این ساعات به تریدر نمیرسانند. همچنین نوسانات کوچک در ساعتهای ابتدایی بازار لندن و نیویورک، نباید باعث فراموشی نوسان بزرگتر در ادامهی بازار باشند.
- نداشتن راهنمای خوب
یک راهنمای خوب تاثیر چشمگیری در روند موفقیت شما در معاملات خواهد داشت. راهنما کسی است که با اطلاع از شرایط و حساب شما، راه درست و بهتر را به شما پیشنهاد دهد. دقت کنید که یک راهنمای خوب فقط شما را از اشتباهات احتمالی آگاه میسازد، نه اینکه بازار را برای شما پیش بینی کند.
سعی کنید شخصی را به عنوان راهنما انتخاب کنید که از تجربه کافی در معاملات بهرهمند باشد. هرچند فردی که آشنایی نسبی با بازر داشته باشد نیز میتواند کمک شایانی به شما بکند. در این میان بهتر است از یک فرد امین برای انتخاب راهنما انتخاب کنید. چرا که این فرد قرار است به تمام اطلاعات شما اشراف داشته باشد.
- عدم داشتن یک سیستم معاملاتی
نداشتن برنامه یا یک روش معاملاتی، یکی دیگر از اشتباهات معامله گران است. چنانچه از یک روش برای ترید خود استفاده نمیکنید، عموما معاملات شما احساسی خواهد شد. حتی اگر روش شما کامپیوتری نباشد، بهتر است یک سیستم برای خود انتخاب کنید و مطابق آن ترید کنید. روش شما باید قابلیت تفسیر بازار، بازدهی گذشته و همخوانی با شرایط فعلی شما را داشته باشد. در غیر اینصورت پیروی از برنامهی انتخابی به از دست دادن سرمایه شما منتهی خواهد شد.
- معامله برخلاف روند
بیشتر برنامههای تریدر ها هم جهت با حرکت بازار تعیین میشود. حرکت هم جهت به سوی معاملات با روند اصلی ، میتواند به سود بیشتر با وجود ریسک کمتر منجر شود. تا جایی که ممکن است از برنامههای موافق جهت بازار استفاده کنید و فقط در صورتی از برنامههای خلاف جهت استفاده نمایید که واقعا به آن نیاز باشد.
- خروج از معاملات به دلیل ترس
از اشتباهات معامله گران مبتدی و تازه کار خروج فوری از معامله بلافاصله پس از ضرر یا سود اندک است. معمولا در این مواقع تریدر ها به دلیل ترس از برنامهی خود خارج میشوند. در این صورت سودهای بیشتر را از دست خواهند داد و پس از حرکت بازار خود را سرزنش خواهند کرد. این امر عواقب بد دیگری نیز برای معامله گر خواهد داشت.
- معامله با هدفهای کوچک
وارد شدن به بازار با هدف رسیدن به سودهای کوچک، بسیار آسیب زا است. افرادی که توقع کوچکی از رشد بازار دارند، معمولا حد ضر خود را بیشتر از حد سود در نظر میگیرند. در نتیجه با تغییرات لحظهای بازار ، تحت تاثیر قرار گرفته و بدون توجه به تغییر لحظهای بازار و خارج شدن از آن که امری طبیعی است، زیان خواهند کرد.
به عنوان یک مثال اگر یک معامله گر برای یک معامله 11 پیپ حد سود و ضرر در نظر گرفته باشد، با احتساب اسپرد، با 7 پیپ حرکت بازار در خلاف جهت، ضرر خواهد کرد. این در حالی است که همین معامله گر برای رسیدن به حد سود باید منتظر حرکت بازار به اندازه 13 پیپ در جهت برنامه او باشد. طبیعتا احتمال ضرر این معامله گر بیشتر خواهد بود.
- معامله در قله و دره
معامله در قله و دره را نیز باید از اشتباهات معامله گران دانست. اگر در معامله به استفاده از تمامی روند تلاش میکنید، قطعا با زیانهای فراوانی مواجه خواهید شد. افراد کمال طلب بیشتر به سمت قله ها و دره ها توجه میکنند اما فراموش نکنید که این قله ها و دره ها در بازار های دو جهته نسبی بوده و هر زمان دیگری ممکن است تا بازار در روند خود، قلهها و درههای جدیدی بسازد. یادتان باشد اگر اصول را به درستی رعایت کنید و قسمتی از حرکت مفید بازار را شکار کنید، در دراز مدت سود مناسبی نصیبتان خواهد شد.
- ساده انگاری بیش از حد
همیشه روشهای ساده و کاربردی بازده مناسبی دارند. اما بیش از حد ساده انگاشتن معاملات سبب بروز مشکلات و آسیبهای فراوانی خواهد شد. بازار با شرایط گوناگون و دلایل مختلف حرکت میکند و ساده انگاری و عدم توجه به عوامل تاثیر گذار در این تغییر، عموما سبب خسارت به معامله گر خواهد شد. بنابراین این عوامل را بشناسید و از آنها آگاه باشید.
- معامله هنگام اخبار
یکی دیگر از اشتباهات معامله گران وسوسه شدن تریدر هنگام اعلام اخبار اقتصادی مهم میباشد. معمولا در زمان اخبار حرکت سریع و ناگهانی قیمتها شروع میشود و بسیاری از افراد این زمان را بهترین تایم برای ورود به بازار میپندارند. بنابراین یادآور میشویم تنها زمانی که اشراف کامل به اخبار دارید، به معامله بپردازید. در غیر این صورت از ترید های پس از اخبار اجتناب کنید.
- اعتماد به روش اشتباه
در این بین معاملهگرانی نیز دیده میشوند که با انجام روش خاصی به طور اتفاقی به سود اندکی میرسند. این معامله گرها حتی در صورت زیان بار بودن روش خود نیز به انجام آن مبادرت میورزند و روش خود را تغییر نمیدهند. این افراد باید بدانند که روش مورد استفاده یا به حد لازم کارایی ندارد و یا امتحان کافی برای داشتن صلاحیت در سوددهی را ندارد. لازم است این اشتباه نیز تکرار نشود. بنابراین هر از گاهی روش خود را بررسی کنید و در صورت ایراد آن را اصلاح یا کلا عوض کنید.
- یادداشت برداری نکردن از معامله
یکی دیگر از اشتباهات معامله گران عدم یادداشت برداری از معاملات قبلی است. در صورتی که به طور جدی قصد موفقیت در بازار را در سر دارید، حتما باید از معاملات خود یادداشت برداری کنید. این کار شما را از انجام اشتباهات تکراری دور خواهد کرد و باعث میشود که عوامل موفقیت آمیز خود را بشناسید.
نوشتن تمام عوامل مهم و همچنین شرح احساسات هنگام معاملات مختلف، یک روش مناسب برای مشاهده آمار ترید شما خواهد بود.
- عدم توجه به معاملات باز
توجه نکردن به معاملات باز نیز میتواند سبب از بین رفتن سرمایه شود. بدون شک ترید بی وقفه و تمرکز بیش از حد روی قیمتهای بازار امری خسته کننده خواهد بود اما بی توجهی و عدم اطلاع از نمودار قیمت نیز عواقب جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. بنابراین در صورتی که معاملات بازی در بازار دارید، با روشهای خاص خود سعی کنید که شرایط را تحت نظر بگیرید. یکی دیگر از اشتباهات معامله گران انجام معاملات پرتعداد در یک بازه زمانی است. تعدد معاملات باز سبب میشود تا تمرکز پایینی روی شرایط داشته باشید و سود های کلان را از دست بدهید. همچنین ممکن است ضررهای احتمالی را دیر تشخیص دهید. بنابراین پیشنهاد میکنیم تمرکز خود را روی تعداد محدودی معامله بگذارید.
- تفسیر نادرست اخبار
یکی دیگر از اشتباهات معامله گران در حین معامله، تفسیر غلط اخبار است. گاهی این تفسیر بد، به دلیل کمبود دانش میباشد اما اوقات زیادی نیز وجود دارد که ضمن برخورداری دانش مناسب، تریدر تجربه عکس العمل بازار به آن خبر را ندارد. ممکن است که نظریههای شما برای تفسیر خبر درست باشد، اما تجربه همیشه مهمتر از دانش خواهد بود. تا زمانی که تجربهی لازم را کسب نکردهاید، از معامله بپرهیزید.
- سپردن معاملات به بخت و اقبال
بازار را با خانه قمار اشتباه نگیرید. معاملات خود را کنترل کنید و برای بهبود آنها تلاش لازم را انجام دهید. کسب موفقیت در بازار مستلزم تلاش و کسب تجربه و دانش است و هیچ ربطی به شانس ندارد. بنابراین سرمایهی خود را به دست بخت و اقبال نسپارید.
- تاثیرپذیری از افت و خیز قیمت
یکی از اشتباهات معامله گران که به صورت متداول انجام میشود، فراموش کردن برنامه و روش، تحت تاثیر نوسانات قیمت است. این رفتار غلط معامله گران در زمانهایی که بازار حرکات شدیدتری دارد، بیشتر دیده میشود. بسیاری از تریدر ها در این مواقع با جملههایی مانند بازار حرکات شدید دارد، چرا من استفاده نکنم، از برنامه قبلی خارج شده و متحمل ضرر میشوند.
- نداشتن شجاعت کافی برای معامله
برخی افراد بیش از حد محافظه کار هستند. این یکی از اشتباهات معامله گرانی است که مدام در جستجوی قیمتهای بهتر هستند. شاید این افراد معاملات پر ضرری را پشت سر گذاشته باشند و ترس آن ها از گذشته نشات میگیرد. به همین جهت این دسته از تریدر ها با تحت نظر گرفتن بازار و بررسی موشکافانه، وسواس زیادی در ورود به بازار به خرج میدهند. توجه کنید که این معامله گر ها به موقع وارد بازار نشده و فقط پس از حرکت آن به جهت مناسب، افسوس گذشته را میخورند. از نشانه های این قبیل از افراد، تحلیل زیاد بازار بدون ورود به آن است.
- عدم تمرکز و زمان کافی
زمان و تمرکز از مهمترین اصول برای ورود به بازار است. اگر برنامهی شما برای ترید، تحت نظر گرفتن بازار است، کافی است زمان مدنظر برای معامله را محاسبه کنید. آیا زمان کافی برای تحلیل و کنترل بازار تا آن زمان مشخص را دارید؟
بسیاری افراد با رسیدن به جواب نه در پرسش قبلی، سعی میکنند نظر خود را در مدت زمان کوتاهتری به بازار تحمیل کنند. از سویی عدم تمرکز کافی و از سوی دیگر پیروی نکردن از روشهای همیشگی مقدمهی شکست این افراد است.
- توجیه معاملات
از بدترین اشتباهات معامله گران توجیه معامله است. بسیاری از معامله گر ها با هدف رسیدن به سودهای کلان، فرضیات غلطی را متصور شده و با در نظر گرفتن فضیات غلط روی آن پافشاری میکنند. بسیاری از تریدر ها حتی به اشتباه بودن روش خود آگاهی دارند، اما باز هم از چارچوب خود خارج شده و مطابق فرضیات غلط جلو میروند. فراموش نکنید که توجیه معاملات تنها یک نتیجه برای شما به همراه خواهد داشت و آن هم چیزی جز نابود حسابتان نیست.
- تعمیم اشتباه قیمت ها روی جفت های مشابه
این که قیمت کالاها و ارزها ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، بر هیچکس پوشیده نیست اما این امر نباید باعث به وجود آمدن تفکرات غلط در یک تریدر شود. با فرض اینکه میدانیم، یورو به دلار و همچنین پوند به دلار، حرکاتی مشابه به هم دارند، نمیتوان یک قانون برای حرکت مشابه دائمی برای آنها در نظر گرفت. از دیگر اشتباهات معامله گران
به خصوص تازه وارد ها این است که با تحلیل یکی از این بازار ها روی جفت دیگر سرمایه گذاری میکنند. هر چند این امر در بسیاری موارد میتواند درست از آب درآید، اما این تفسیر فقط کار معامله گرهای بی تجربه است. چرا که هر لحظه ممکن است بازار ها یکسان بودن خود را از دست بدهند.
- تحت تاثیر جهت قرار گرفتن
اولین اقدام برای شروع یک ترید، پیش بینی آینده است. اگر شما یک تریدر باشید، شاید در ابتدا جهت مناسب و پیش بینی درست انجام دهید، اما به دلیل قرار گرفتن در جای نامناسب، قطعا زیان خواهید کرد. این زیان ناشی از تحت تاثیر قرار گرفتن جهت بازار خواهد بود. بنابراین بهتر است از روش خود برای پیشبرد معاملات استفاده کنید و جهت گیری با قیمت ها را متوقف کنید.
- درگیر جزئیات زیادی شدن
درگیری با جزئیات زیاد، تحلیل های گوناگون و استفاده از اندیکاتور های بسیار، تنها سبب گیج شدن شما و یافتن سیگنال های غلط میشود. این کار نیز یکی از اشتباهات معامله گران در بازار های مالی است. سعی کنید از یک یا حداکثر دو روش بهره ببرید. برای تایید سیگنال ها نیز تنها به یکی دو اندیکاتور بسنده کنید. بهترین کار برای موفقیت در بازار، چشم و گوش بستن در مقابل روش های دیگران است. اگر روش شما سودآوری خوبی دارد، لزومی ندارد روش های دیگران را تقلید نمایید.
- نپذیرفتن اشتباه
عدم پذیرش اشتباه از دیگر اشتباهات معامله گران خواهد بود. قبول نکردن خطا معمولا به دلیل لجبازی و احساس غرور پدید میآید. به همین دلیل فرقی نمیکند که یک تریدر یک معامله اشتباه را شروع کند یا از روش های غلطی استفاده کند. معامله گری با لجبازی و عدم پذیرش باعث میشود هیچ درسی نگیرید و مدام ضرر کنید. به یاد داشته باشید که این شما هستید که باید با بازار هماهنگ شوید. بازار به هیچ وجه با معامله گر هماهنگ نخواهد شد.
- تصور یک شبه پولدار شدن
تعریف شما از پولدار شدن چه میباشد؟ اگر حسابتان را چند برابر کنید به خود پولدار خواهید گفت؟ اینها سوالاتی است که عموما تریدرهای مبتدی جوابی برایشان ندارند. آن ها از یک سو رویاهای بسیار بزرگی دارند و از سوی دیگر راه رسیدن به آنها را نمیدانند. احتمال اینکه یک حساب ده هزار دلاری از بین برود یا به یک میلیون دلار برسد، بسیار کم است. بسیاری افراد این مساله را درک نمی کنند و با هر معامله به دنبال سود های آن چنانی هستند که امری غیر ممکن است. فراموش نکنید که موفقیت فرآیندی است که نیاز به زمان دارد. برای موفقیت باید مجموع سودهای شما بیش از زیان های شما باشد. زمان لازم را به معاملات اختصاص داده و مدام روش خود را اصلاح کنید. بنابراین تصور یک شبه پولدار شدن از اشتباهات معامله گران است که شما نباید انجام دهید.
- ترس از ضرر دیدن
ترس احساس طبیعی انسان است که او را از آسیب های احتمالی محافظت می کند. اما همین احساس اگر بیش از حد مجال یابد، مانع موفقیت می گردد. از اینکه معامله شما وارد ضرر شده نهراسید. مگر آنکه از سیستم خود پیروی نکرده باشید. زمانی که با برنامه و روش وارد معامله شده باشید، ترس عاملی بی معناست که تنها می تواند جلوی سودهای بیشتر شما را بگیرد. با بازار منطقی برخورد کنید و تلاش کنید که قبل از انجام معامله، هنگام انجام معامله و بعد از آن، احساسات بر تصمیم گیری شما تاثیر گذار نباشد.
- عدم در نظر گرفتن ریسک در مقابل ریوارد
شما هیچ زمانی در تجارت بدون لوریچ، به معامله کالایی که ضرر آن چند برابر سود آن باشد، تن نخواهید داد. اما وقتی پای لوریچ وسط باشد، برای کسب سود بیشتر هم که شده، این کار را انجام میدهید. انجام معامله در حالتی که حد سود آن کمتر از حد ضرر آن باشد، جزو اشتباهات معامله گران است. پیشنهاد میکنیم به معاملاتی وارد شوید که نسبت حد زیان به حد سود آن یک به یک و نیم یا بیشتر باشد.
- فرضهای اشتباه
فرضیات غلط نیز از اشتباهات معامله گران میباشد. اتفاقاتی که در گذشته رخ داده، حتما به طور مشابه در آینده تکرار نخواهد شد. بازار یک ترکیب غیرقابل پیش بینی از گذشته و حال است. بنابراین با فرضیههایی که از گذشته به یاد دارید، به خود آسیب نزنید. از روش خود پیروی کنید. پارادوکس های بازار را شناسایی کنید و از فرض های غلط و بر پایهی گذشته دوری کنید.
- تاثیر شایعات
تاثیر از شایعات نیز میتواند از دیگر اشتباهات معامله گران نامیده شود. شایعات با اینکه مواقعی موتور متحرک بازار میشوند، اما زمان های بسیاری وجود دارد که بازار از شایعات پیروی نخواهد کرد. بنابراین از شایعات دوری کنید، حتی اگر هر از گاهی درست باشند. سعی کنید از واقعیات بازار فرضیه درست کنید. برداشت های خود را با واقعیات بازار مطابقت داده و سپس وارد بازار شوید. به این شکل حتی اگر ضرر کنید، نگرانی چندانی ندارید. چرا که شما کاری را که درست بوده انجام دادهاید.
- فریب سرعت بازار
اشتباهات معامله گران حتی در حرکات شدید بازار نیز وجود دارد. حرکت شدید در یک جهت، به خصوص برای مبتدی های تازه کار میتواند آسیب های زیادی به همراه داشته باشد. اگر انتظار داشتید که بازار، شما را ظرف 2 روز آینده به سود دلخواهتان برساند، اما این اتفاق فقط ظرف 2 ساعت افتاد، تضمینی برای ادامه روند قبلی وجود ندارد. همیشه سعی کنید در سود و ضرر مشخصی بازار را ترک کنید. اغلب روندهایی که مدت زمان زیادی دوام دارند، شیبی بین 45 تا 55 دارند. همواره به یاد داشته باشید در قیمتی که برای خود در نظر گرفتهاید از بازار خارج شوید.
- انتقام
احساسی برخورد کردن با معاملات زیانبار نیز جزو اشتباهات معامله گران است. اگر در معاملهای شکست خوردید، هیچگاه برای جبران آن، بدون تحلیل و از روی احساسات به معامله نپردازید. برای اینکه یک تریدر موفق باشید، شکست خود را پذیرفته و در پی یافتن دلیل آن باشید. دو کار بعد از شکست را فراموش نکنید. اول اینکه تا چند ساعت از انجام معامله جدید پرهیز کنید. نکتهی دوم این است که در ترید های بعدی حجم معاملات را گسترش ندهید.
- عدم استراحت
نداشتن استراحت را نیز میتوان در لیست اشتباهات معامله گران قرار داد. استراحت برای هر کاری لازم است. مدام معامله کردن امری خسته کننده بوده و کارایی شما را کم خواهد کرد. بنابراین سعی کنید در مواقعی که تغییرات بازار کم است، به خود استراحت دهید و از کامپیوتر دور شوید.
- رویا پردازی
یکی از اشتباهات معامله گران مبتدی را رعایت نکردن زیان به سود دانستیم اما نقطه مقابلی نیز برای این اشتباه وجود دارد. بسیاری از افراد تازه کار با درنظر گرفتن حد ضرر های پایین و یا بسیار کمتر از حد سود، رویای کسب سودهای فراوان را دارند. این گونه افراد نسبت ریسک به ریوارد خود را معمولا چیزی بزرگتر از یک به چهار تعیین میکنند. این افراد آنقدر معاملات در سودرفته را نمیبندند که سهام آن ها متضرر یا در بهترین حالت به نقطهی اول برمیگردد.
- اعتماد به نفس کاذب و بیش از حد
افراد زیادی در بازار وجود دارند که با کسب چند موفقیت کوچک، احساس غرور کرده و چرخش بازار را در دستان خود میبینند. این افراد فریب سودهای قبلی خود را میخورند. در صورتی که بازار در جهت آن ها حرکت نکند، لجبازی کرده و هیچ فکری برای خروج از بحران نمیکنند. برای موفقیت در بازار های مالی غرور کاذب خود را ترک کنید.
- عدم آرامش
داشتن آرامش یک فاکتور مهم در موفقیت در تجارت است. از اشتباهات معامله گران ترید کردن در زمان بروز مشکلات و مسائل خانوادگی است. فراموش نکنید بازار محل مناسبی برای دوری از احساسات منفی نیست. چه بسا با یک شکست سخت این احساس شما بیشتر شود. بنابراین بسیار مهم است که در زمان ترید با احساسات کنترل شده، وارد عمل شوید.
- استفاده از ابزارهای دارای تاخیر
استفاده از ابزارهایی که سبب تاخیر میشوند، مخصوصا در روش های تکنیکال یا فاندامنتال، میتواند عواقب جبران ناپذیری برای حساب شما به بار آورد. هر عامل میتواند در کسری از ثانیه روی قیمت تاثیر بگذارد. بنابراین استفاده از ابزارهای اخطاردهنده برای خرید و فروش از دیگر اشتباهات معامله گران خواهد بود. یکی از این ابزار های ایندیکاتورهای لگینگ میباشند.