قوانین گن

دسته بندی :آموزش عمومی 20 بهمن 1397
download

28 قانون از معاملات گن

 

ویلیام دلبرت گن (W.D. GANN) در سال ۱۸۷۸ در ایالت تگزاس آمریکا دیده به جهان گشود. او بین سال‌های ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۶ به‌عنوان معامله‌گر بی‌همتایی در بازار سرمایه شناخته شد که القابی همچون معلم وال‌استریت، استاد پیش‌بینی‌های اقتصادی و … را از آن خود نمود.

 

او در یک بازه‌ی زمانی ۲۵ روزه بازدهی ۱۰۰۰ درصدی به‌دست آورد و همچنین میانگین بازده‌های سرمایه‌گذاری‌های وی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد بوده است. همچنین موارد خطای او مربوط به نقص روش معاملاتی نبوده؛ بلکه این موارد مربوط به محاسبات و طراحی خود معامله بوده است.

 

در ادامه مطلب با 28 قانون آقای گن آشنا خواهیم شد.

 

 

قانون شماره 1 در رابطه با حجم معامله صحبت می­کند و این که سرمایه خودتان را به 10 قسمت تقسیم کنید و هرگز بیشتر از سرمایه خودتان را روی یک معامله ریسک نکنید.

قانون شماره 2 در رابطه با اهمیت حد ضرر برای ما صحبت می­کند می­گوید از حد ضرر استفاده کنید زمانی که معامله­‌ای انجام می­‌دهید جهت حفاظت از سرمایه خودتان همیشه 1 الی 3 سنت (ریال) پایین­ تر را به عنوان حد ضرر قرار بدهید هرگز نباید این مقدار بیشتر از 5 سنت (ریال) باشد.

قانون شماره 3  می­گوید هرگز بیش از اندازه معامله نکنید و غرق در معامله کردن نشوید یا بهتر است بگوییم معتاد معامله نشویم. البته این به این معنا نیست که ما قوانین را  نقض بکنیم در رابطه با معامله­‌گری.

قانون شماره 4 : حفظ سود، هرگز اجازه ندهید که یک سود به ضرر تبدیل بشود بعد از این که در معامله‌­­ای 3 سنت (تومان) یا بیشتر سود کردید حد ضرر خودتان را به همان اندازه افزایش بدهید تا سرمایه شما دچار خسارت نشود.

قانون شماره 5 : مهم­ترین قانون در رابطه با بورس دوستی با روند یا این که روند را همراهی کنیم یا این که هر کجا روند می­رود ما هم دنبالرو روند باشیم. می­گوید با روند نجنگید زمانی که بر اساس نمودارها و قوانین خود در مورد جهت روند مطمئن نیستید هرگز و هرگز دست به معامله نزنید.

قانون شماره 6  در رابطه با شک است این که زمانی که شک دارید اصلا معامله نکنید و تا جایی که می­توانید از معاملات دور بشوید و تا زمانی که شک شما بر طرف نشده فکر معامله کردن به سر شما نزند.

قانون 7 می ­آید انتخاب سهم را می­گوید، می­گوید تنها در بازارهای فعال معامله کنید و از بازارهای کند و مرده دوری کنید این در رابطه با بورس ایران می­تواند مثال خوبی باشد این که سراغ سهام­‌هایی بروید که نقد شوندگی زیادی دارند و هر روز معاملات زیادی در آن­ها انجام می­شود یا بهتر است بگوییم حجم معامله در آنها زیاد است.

قانون شماره 8 در رابطه با پرتفوی است و این که همیشه چند سهم را در سبد خود داشته باشید و هرگز سهم یک شرکت را نخرید و بسته به آن میزان سرمایه که دارید تعداد سهام زیادی را انتخاب بکنید البته این تعداد زیاد به این معنا نیست که 20 الی 30 سهم را داشته باشید به عنوان مثال در بورس ایران 4 الی 5 سهم از صنایع مختلف که آن هم باید بهترین سهام باشد را برای چیدن سبد خودمان انتخاب کنیم.

قانون شماره 9 می­گوید محدود نباش برای خود محدودیت­‌های ساختگی نتراش و بر روی یک قیمت ثابت برای فروش اصرار نکن ( همراه با بازار باش.)

قانون شماره 10  برای پویایی صحبت می­کند می­گوید بدون داشتن یک دلیل خوب معامله خودت را نبند چرا؟ چون معاملات با تعیین حد ضررهای پویا دنبال می­شود.

 

قانون شماره 11 به پس انداز اشاره می­کند می­گوید سودهای مازاد خودتان را پس انداز کنید اگر یک سری معاملات موفق انجام دادید بخشی از پول خود را یعنی بخشی از سود خودتان را در یک حساب پس انداز کنید تا تنها در شرایط اضطراری بتوانید از آنها استفاده کنید.

قانون شماره 12 لج بازی، هرگز به خرید و فروش­هایی که سود آوری از آنها پوست سر شما را می­کند یا سخت است نزدیک نشوید.

قانون شماره 13 کم کردن میانگین را توصیح می­دهد:  زمانی که در یک معامله در ضرر هستید هرگز میانگین کم نکنید این اشتباهی که متاسفانه خیلی‌­ها انجام می­دهند و زمانی که می­روند در ضرر هی میانگین کم می­کنند که اصطلاحا روش مارتینگِل هم به آن می­گویند البته روش مارتینگِل اگر درست استفاده بشود می­تواند موفقیت آمیز باشد هر چند که این روش می­شود گفت منسوخ شده است.

قانون شماره 14 در رابطه با صبر برای ما صحبت می­کند هرگز به خاطر بی صبری یک بازار را ترک نکن و هرگز به بازاری وارد نشو به این علت که بیش از صبر کردن بیمناکی است . آقای وارِن بافِت یکی از موفق­‌ترین سرمایه­‌گزاران دنیا شاید تنها دلیل موفقیت او در بازار صبر زیاد است و حتی در 23 اصل موفقیت خودش که یکی از اصل­‌های او به صبر اشاره دارد و این که در معامله­‌گری باید صبر داشته باشیم، افراد عجول در بورس و معامله­‌گری جایی ندارند و همیشه متحمل ضرر خواهند شد.

قانون شماره 15  از کسب سودهای کوچک و ضررهای بزرگ اجتناب بورزید.

قانون شماره 16  هرگز حد ضرری را که زمان معامله تعیین کرده­‌اید زیر پا نگذارید یا به اصطلاح خیلی ساده­‌تر این است که برای حد ضرر، حد ضرر نگذارید و همواره به آن چیزی خودمان انتخاب می­کنیم با عنوان stop loss یا حد ضرر پای­بند باشیم اگر قیمت مورد نظر به آن محدوده رسید سریعا وارد عمل بشویم.

 

قوانین معاملات گن -

قانون شماره 17 گَن در رابطه با ورود و خروج است از ورود و خروج بیش از حد یک بازار خودداری کنید.

قانون شماره 18، همان اندازه که مشتاق خریدن هستید تمایل به فروش هم داشته باشید اجازه بدهید تا هم هدفتان توسط روند بازار حفظ بشود و بتوانید پول بسازید. قیمت کم و زیاد، هرگز سهامی را نخرید به این علت که قیمت آن کم است و هرگز سهامی را نفروشید چون قیمت آن زیاد است یک توضیح اضافی در این مورد بدهم این اشتباهی است که خیلی­‌ها می­‌آیند می­بینند که قیمت سهمی زیاد است می­گویند پس این سهم به درد نمی­خورد که این حرف کاملا غلط است که یک مثال خیلی ساده در بورس ایران برای شما بزنم به عنوان مثال در بانک صادرات که یکی از بهترین بانک­های بورس ایران است و یک سهم بسیار بزرگ قیمت آن به عنوان مثال 100 تومان است خب 100 تومان به لحاظ روانی به نسبت تعداد سهام دیگر می­شود گفت کم است پس این سهم همیشه سهم خوبی است در هر نقطه نه یا به عنوان مثال سهمی مانند کسری (کاشی و سرامیک اردکان) که به عنوان مثال قیمت آن 5 هزار تومان است پس باید بگوییم چون قیمت آن 5 هزار تومان است پس سهم بی ارزشی است، کاملا این حرف غلطی است.

قانون شماره 20 در رابطه با اهرم سازی می­گوید مراقب اهرم سازی باشید در زمان­‌هایی نادرست در اهرم سازی تا زمانی که سهام بسیار فعال است و سطوح مقاومت آن را بشکند باید برای خرید بیشتر صبر کنیم و برای فروش­‌های بیشتر هم تا زمانی روند صعودی شکسته نشده است باید صبور بود.

قانون شماره 21  باز هم  در رابطه با اهرم سازی صحبت می­کند و می­گوید در اهرم سازی برای خرید سهم‌­هایی را انتخاب کن که نشانگر یک روند صعودی قوی باشد و از سهم­‌هایی که یک روند نزولی را به نمایش می­گذارند خارج شو.

قانون شماره 22 می­گوید زمانی که سهمی را خریدید که شروع به افت کرد سهم دیگر خود را نفروشید که در آن سهم ضرر خود را کم کنید ضرر خود را بردارید و از بازار خارج بشوید و منتظر یک فرصت جدید باشید.

قانون شماره 23 می­گوید هرگز بدون داشتن یک دلیل خوب تصمیم به ورود به بازار یا خروج از بازار نگیر، زمانی که معامله‌ای را انجام میدهید اجازه بدهید تا معامله بر مبنای دلیل خوب یا قوانین مشخصی باشد و بعد بدون وجود نشانه‌ا­ی مشخصی از تغییر روند از آن خارج نشوید.

قانون شماره 24 هیجان، از افزایش معاملات خود بعد از یک دوره­‌ی بلند از موفقیت یا یک دوره‌­ی معاملات سود آور خودداری کنید.

نام بیست و پنچمین قانون ( گَن ) است، هیچ وقت حدس نزنید که فلان بازار در سقف است اجازه بدهید تا بازار خودش را ثابت کند که در (؟؟؟؟؟) است و هیچ وقت هم حدس نزنید که فلان بازار در کف است اجازه بدهید تا بازار خودش را اثبات کند که در کف است با دنبال کردن قوانین مشخصی شما می­توانید به این امر مهم دست پیدا کنید. دنباله‌رو هیچ کس نباشید تا زمانی که مطمئن بشوید او از شما بیشتر می­داند 

قانون شماره 26  متاسفانه خیلی‌­ها دنبال رو افراد هستند حال آن افراد ممکن است بزرگ باشند یا کوچک که این کاملا دچار سر در گمی می­کند چون این استراتژی­‌ها متفاوت است تایم فریم­‌های این افراد متفاوت است.

قانون شماره 27 می­گوید بعد از اولین ضرر معاملات خودتان را کاهش بدهید نه این که افزایش بدهید باز یک نظریه در رابطه با ضرر این است که اگر ضرر می­کنید مدتی را معامله نکنید و به استراحت بپردازید.

 

قانون شماره 28

و اما بالاخره آخرین معامله در رابطه با گَن : از ورود و خروج اشتباه در یک معامله اجتناب کنید همین طور از ورود درست و خروج اشتباه. اگر این کار را انجام بدهید قطعا نابود می­شوید هم در رابطه با ورود هم در رابطه با خروج که می­تواند اثرات بسیار بسیار بدی را برای معامله‌گر به همراه داشته باشد.


 

• فایل های مرتبط

28 قانون معاملات گن (۴ صفحه)

مجموعه قوانین و توصیه های ویلیام گن به معامله گران (۳ صفحه)

روانشناسی آقای گن (۳۷ صفحه)

امتیازی داده نشده
راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: