تابلو خوانی – چگونه با تابلو خوانی بدون خواب پول بیشترین سود را از بازار بگیریم..
فهرست مطالب . . .
تابلو خوانی
چگونه با تابلوخوانی بدون خواب پول بیشترین سود را از بازار بگیریم..
چگونگی تشخیص شاخص های منتخب و پر بیننده، و تاثیر شاخص ها در بورس و فرابورس، و یافتن سهام مستعد رشد، و در یک جمله تشخیص روند حرکتی یک سهم، از مزایای شرکت در دوره های آموزش تابلوخوانی در بورس و بازار خوانی است.
در واقع یکی از تکنیک های با ارزش در معاملات بازار سرمایه و در خرید و فروش سهام است که، در تشخیص رفتار سرمایه گذاران موثر است. البته وابستگی کاملی به اطلاعات جامع از تعداد معاملات ، تعداد خریداران و فروشندگان در بازار سهام دارد، و اینکه چه حجمی از سهام در نمادهای بازار بین دو طرف معامله می شود، امری لازم برای تصمیم به خرید سهام مورد نظر است.
در واقع آموزش تابلوخوانی در بورس برای تعیین قدرت خریدار حقیقی در بازار کاربرد دارد. در صورتی که قدرت خریدار به فروشنده به سمت صفر متمایل باشد می توان نتیجه گرفت خریدارها در تعداد کم، ولی با حجم زیاد و با قدرت، خریدار سهم مورد نظر هستند.
با آموزش تابلوخوانی در بورس تشخیص سیگنال های خرید و فروش حقوقی ها و سفارش های حمایتی از سهم قابل ردیابی خواهد بود:
در مواردی ممکن است تابلو خوانی در بورس با مشکل همراه شود، این زمانی است که حقوقی ها در معاملات روزانه سهام وارد می شوند، و در نقش خریدار یا فروشنده فعالیت معاملاتی انجام می دهند. در این حالت بهتر این است که این معاملات را نادیده بگیریم. به عبارت دیگر صبر کنیم تا معاملات حقوقی پایان پذیرد،و متمرکزشویم بر میانگین خرید شخص حقیقی و میانگین فروش شخص حقیقی. و سپس به مقایسه قدرت در سمت خریدار و فروشنده بپردازیم.
آموزش تابلو خوانی در بورس ، به علاقه مندان سرمایه گذاری در بورس یادآور می شود که بعد از عرضه های اولیه، نسبت خریدار به فروشنده نمی تواند نشان دهنده قدرت خریدار به فروشنده باشد در واقع به دلیل حجم کم معاملات به عنوان معیار مناسب شناسایی نمی شود. اگر چه لازم است روند سهام بعد از متعادل شدن قیمت مد نظر قرار گیرد.
در برخی مواقع بررسی و شناسایی حجم بالایی از مجموع درخواستها در صفحه سفارشات سهم نشان از حرکتی حمایتی است که سرمایه گذار حقیقی یا حقوقی به قصد اطمینان دادن به خریدار سهم، جلوه ای از حمایت کننده سهم را در تابلو به نمایش میگذارد.خریدار با دریافت این سیگنال ها به قصد خرید سهام جلو می رود، حال آنکه با آموزش تابلو خوانی در بورس قادر خواهید بود سیگنالهای واقعی را از غیر واقعی تشخیص دهید.
همینالان آموزشهای سایت ما را دنبال کنید تا در پایان دورههای آموزشی بورسبه یک فرد کاملاًحرفهای در زمینه سرمایهگذاری بورس تبدیل شوید.
اما
چگونه بدون کمترین خواب سرمایه بیشترین بازدهی را داشته باشیم..؟
چگونه افکار بازیگران سهم را بخوانیم.. رشد شارپ چه موقع آغاز میشود..؟
آیدین پارسا مدرس و تحلیل گر بازار سرمایه توضیح میدهد..
سلام خدمت دوستان و سهامداران عزیز بازار سرمایه
بنده آیدین پارسا مدیر کانال متابورسبرخود لازم دونستم با آموزش مکمل تابلو خوانی که تو سایت ها هستش رو در خدمت شما باشم..
آموزش هایی که در همین مقاله موجود هست بیشتر به خرید و فروش حقوقی ها و حقیقی ها و همچنین تعداد خریدار و فروشنده پرداخته است.. که این تعداد ها به راحتی با تعداد کدهای معاملاتی بالا قابل هک کردن است درسته هر نفر یک کد معاملاتی دارد اما جایی نوشته نشده که هر نفر یک کد در اختیار دارد..
بی شک هر سهامدار باید سایت tsetmc.comرو بشناسه و همچنین برای تحلیل های تکنیکال از نرم افزاری جهت تحلیل استفاده کند لذا مانور ما هم روی همین دو ابزار خواهد بود:
١- سایت tsetmc.com
۲- یک نرم افزار جهت نمایش چارت
.
قبل از بحث در مورد یک نماد اجازه بدین چند نکته رو ابتدا خدمتتون عرض کنم:
تعریف:
تابلو خوانی چیزی جز بررسی حجم معامله نیست. و میتونه از بررسی حجم معامله یک نماد تو یک ثانیه تا چندین روز رو شامل بشه و میتونه بررسی حجم معامله کل – بررسی حجم خرید و فروش حقیقی ها و حقوقی ها – بررسی نسبت حجم معامله یک نماد با حجم معامله سایر نماد های هم گروهی و … باشد.
ابتدا باید چند تعریف رو باهم مرور کنیم:
١- تعداد معاملات :
به هیچ عنوان از این متغیر برای نوسانگیری و یا تابلو خوانی استفاده نمیکنیم زیرا فاکتوری کاملا فریبنده است و تریدر را به اشتباه می اندازد بدلیل اینکه ممکن است یک تریدر در طول معاملات ۱۰ بار سفارش دهد و جز تعداد
معاملات قرار گیرد پس این فاکتور را ملاک نوسانگیری و تابلوخوانی قرار نمیدهیم.
.
۲- حجم معاملات :
تریدرها خیلی با این اصطلاح برخورد میکنند و برای اطمینان از معاملات ابتدا حجم معاملات را بررسی میکنیم اگر حجم زیاد عرضه از طرف حقوقی بود یعنی اینکه حقوقی اجازه رشد به سهم را نخواهد داد به هر دلیلی که برای خود دارد پس در زمان فروش سنگین و حجم بالای عرضه حقوقی وارد پوزیشن نمیشویم و ترید نمیکنیم.
نکته :
حجم معاملات همیشه باید با مجموع حجم خرید (حقیقی ها و حقوقی ها) برابر باشد و همچنین باید با مجموع حجم فروش (حقیقی ها و حقوقی ها) برابر باشد.
محل قرار گرفتن تعداد معاملات و حجم معاملات در تابلو:
٣- کادر برترین تقاضا :
سهم هایی که دارای خبر رانتی هستند را از این لیست میتوانید استخراج کنید بطوریکه اگر سهمی بعد از حدود ۸ ٪ رشد چنانچه باز صعودی بود و فرصت ورود کردن داد میتوانیم رویشان حساب کنیم و به عنوان گزینه خرید استفاده کنیم.
۴- کادر برترین عرضه :
سهم هایی که در حال اصلاح سنگین بوده اند آنها را در نظر بگیرید و چنانچه حجم خرید زیاد بود به عنوان گزینه خرید در نظر بگیرید. همچنین ممکن است سهامی که دارای خبر یا شایعه از نوع بد در مورد شرکتی وجود داشته باشد وارد این این شود. پس حواسمون باشه که یه وقت نمادی که ما سهامدارش هستیم وارد این لیست نشود…
.
.
محل قرار گیری لیبل یا سر برگ برترین عرضه و تقاضا
۵ – کادر بیشترین حجم معاملات :
چشم از این کادر بر ندارید با نگاهی به این کادر میتوان حمایت ها و مقاومت هاو حتی بعضی از سهم های شارپ که گروه ها روی آن فعالیت میکنند نیز پی ببرید به این صورت که چنانچه سهمی که نامش را کم میشنوید اگر در این لیست بود مطمئن باشید که دارد برایش اتفاقات خوبی میافتد …
و همچنین برعکس آن هم میتواند باشد که سهامی که به مقاومت رسیده اند عرضه و تقاضا بیشتر شده و منجر به حجم معاملات بالا شده باشد و وارد این لیست شود.
پس هر سهمی که وارد این لیست شود به احتمال بالا در آغاز یک روند قدرتمند نزولی یا صعودی قرار دارد که با توجه به قرار گرفتن قیمت
در نزدیکی حمایت (آغاز روند صعودی)
نزدیکی مقاومت ( آغاز روند نزولی)
نکته:
سهمی در مقاومت با حجم بالا و توام با صف خرید سنگین باشد به احتمال بالا در حال شکستن مقاومت است.. این صف خرید سنگین است که مقاومت را میشکند..
نکته:
حجم بالا یا صف خرید در کف قیمتی خوب و حجم کم در کف قیمتی بد است..
نکته:
حجم بالا و عرضه صف خرید در مقاومت و سقف قیمتی بد و حجم کم به شرط صف خرید سنگین در مقاومت خوب است..
نکته خیلی مهم :
1- در روند صعودی حجم معامله رفته رفته روز به روز بالا تر رود نشان از قدرت بالای روند است و برعکس رفته رفته حجم کم شود نشان از ضعف روند است. و باید به چرخش و تغییر روند فکر کرد.
2- در روند نزولی هرچه منفی ها با حجم بالا معامله شود نشان از قدرت بالای روند است و بر عکس هرچه در یک روند نزولی حجم معامله کمتر شود نشان از ضعف روند است و کم کمک باید به چرخش روند فکر کرد.
نتیجه گیری:
حجم بالا = خبری در راه است = تغییر یا قدرتمند شدن روند ( میتواند صعودی یا نزولی باشد)
وارد سایت tsetmc.comمیشویم و برای مثال نماد غاذر رو انتخاب میکنیم..
فکر کنید در برج ۶ سال ۹۵ زندگی میکنید..!
نماد غاذر هر روز متعادل و اصلا گاهی روز ها معامله هم نمیشود
حجم معاملات : ۵۰۵۰ سهم تا ۶۳۰۰۰ سهم
میرسیم به ۲۸ برج ۶ روزی که غاذر بالای ۷ میلیون حجم میخوره
.
سهامدار زرنگ میگه پول هوشمند وارد سهم شد…
و این یعنی تابلو خوانی حجم بالا = خبری در راه است عده ای وارد سهم میشوند و به اصلاح میزنن تو گوش سهم و عده ای هم منتظر قطعیت اون میمونند و دنبال آلارم بعدی میگردند.
.
آلارم بعدی صفوف خرید در روزهای بعد و یا حجم معاملات بالا در روزهای آتی هست..
یکی دو هفته بعد که در این مدت سهم متعادل معامله شده اونا که مطلب رو گرفتن سهم رو خریدن و بازیگر هم در حال پر کردن است.
.
.
در ۱۳ آذر مجددا حجم بالا معامله شد و تیر خلاص زده میشود… و هر روز صف خرید..
خب
ما اینجا باید منتظر چی باشیم.؟
خروج بازیگر
از کجا باید بفهمیم.؟
عرضه بسیار زیاد سهم ( یعنی همون حجم بسیار بالای معامله )
.
بازیگر در تاریخ ۲ بهمن سهام خود را خدمت سهامدارانی که تو صف خرید نشستن عرضه میکنه.. با بالا رفتن حجم معاملات در یک روز اونم بعد از رشد شارپی سهامداران هوشمند نیز همراه بازیگر سهام خود را میفروشد..
.
سوال؟
حجم معامله زیاد و یا کم رو نسبت به چی ارزیابی کنیم؟
جواب : تو بررسی حجم معامله
حجم معاملات رو نسبت به
۱- تعداد کل سهام شرکت و همچنین شناوری آن
۲- حجم معامله روزهای گذشته بررسی میکنیم
شرکتی که ۱ میلیارد و یا بیشتر سهام دارد حجم ۱۲ میلیون حجمی بسیار پایینه ولی واسه غاذر که ۷۵ میلیون سهام دارد و ۳۷ میلیون آن دست سهامداران عمده هست خیلی زیاده..
سوال مهم؟
تو تایم معاملات بازار ما حضور نداریم چگونه تابلو خوانی کنیم؟
١- بررسی سابقه معاملات در سایت tsetmc
۲- بررسی با چارت قیمتی
.
مبحث تابلوخوانی فراتر از این مباحث است که مطرح شد که ما سعی بر خلاصه و مفید بودن آن تاکید داشتیم..
روش ابداعی تابلوخوانی
آیا میتوان از کندل ها در تابلو خوانی استفاده کرد..؟ بله
ما میتوانیم از روی تابلو قیمت یک شرکت کندل آن را روی نمودار تصور کنیم و با توجه به رشد یا نزول قیمت در روزهای قبل ، آینده قیمت سهم را پیش بینی کنیم.. به مثال زیر توجه کنید..
نکته مهم : استفاده از این روش برای تابلوخوانی فقط برای افرادی توصیه میشود که در نمودار های شمعی تسلط کامل را دارند..
فرض کنید قیمت تابلو شرکت ایکس به شرح زیر است…
آخرین قیمت ۱۰۳
اولین قیمت ۱۰۵
بیشترین ۱۰۵
کمترین قیمت ۹۷
کندل آن به شکل زیر خواهد شد..
لذا اگر در مورد کندل ها آموزش کافی و ابتدایی داشته باشیم متوجه میشویم که کندل فوق در بحث نمودار های شمعی به الگوی ( Hanging man ) یا مرد دارآویز معروف میباشد..
? هر گاه این الگو در نمودار هر سهمی تشکیل شود که روزهای قبل رشد داشته است ، منجر به ریزش شدید قیمت سهم میشود.
در واقع ما کندل یک سهم را در یک روز از روی قیمت تابلو و بدون مشاهده نمودار تجسم کردیم..
پس :
۱- بررسی تابلو قیمتی شرکت
۲- ترسیم ذهنی آخرین کندل
۳- پیش بینی آینده قیمت با توجه به آخرین کندل
• فایل های مرتبط
آموزش تابلو خوانی (۱۰ صفحه)
تابلوخوانی و بررسی جریان نقدینگی (۲۳ صفحه)
تابلوخوانی مقدماتی جلسه 1 (۱۵ صفحه)
تابلوخوانی مقدماتی جلسه 2 (۱۴ صفحه)
تابلوخوانی مقدماتی جلسه 3 (۳ صفحه)
رنگ کندل طبق توضیحات باید قرمز باشه
از مباحث بسیار ارزنده تان سپایگزارم. درود
بسیار مختصر و مفید خیلی ممنون
عالی خدا خیرتون بده
عال بود مرسی
خیلی عالی بود مخصوصا قسمت حجم معاملات …..توضیحات خوبی بود لطفا نکات ارزنده تری بگذاریذ اینم خیلی عالی بوذ خیلی ختشکر……….تشکر
سلام خوب بود